Kookaburra | Raadhuisstraat 3C | 5261 EH | Vught
Gratis verzending vanaf €100! Vandaag voor 16 uur besteld is vandaag verzonden!
Vraag ons alles via whats app, wij geven je graag advies!

Anne van de Water - 10 / Oct / 2022

De kop is eraf...

De kop is eraf...

De kop is eraf, en het is tot nu toe geweldig! Ik kreeg de sleutel en ik wist al weken dat ik 10 dagen de tijd had om ervoor te zorgen dat mijn winkel klaar zou zijn voor opening. Zo chaotisch als ik kan zijn, en zo 'tegen de deadline aan werken' als ik kan, ik wist zeker dat dit me ging lukken. Ik ben uitgelachen en voor gek verklaard, en nog heb ik me niet van de wijs laten brengen. Ik kom op gang als de druk voelbaar is en hoewel dat in dit geval betekende dat ik 2 dagen voor de opening nog met graffiti de pashokjes stond te pimpen, was ik nog nooit zo zeker van mijn zaak. 

En natuurlijk was het spannend, en is het nog steeds spannend. Want ik had precies in mijn hoofd hoe het eruit moest komen te zien. Echter heb ik vaker meegemaakt, met bijvoorbeeld mijn Sinterklaas surprise dat de werkelijk nogal kan tegenvallen... Maar het is gelukt! Mijn winkel ziet er geweldig uit, we krijgen zoveel positieve en enthousiaste reacties! En het allerbelangrijkste, kinderen willen niet meer bij ons weg! Waar je in andere winkels je kind huilend het pashokje in moet sleuren, moet je ze hier huilend mee naar huis nemen! Hoe tof is dat?!

'Hoe werkt dat in jouw hoofd?' Een vraag die me in de eerste twee weken in de winkel meerdere keren is gesteld. Ik moet er stiekem wel om lachen, want wat bedoel je dan precies? 'Nou hoe kom je erop, waar heb je alles vandaan, wie heeft dit bedacht? Dit is geweldig, dit is een walhalla voor alle kids!' 
En terwijl ik mezelf een stiekem schouderklopje gaf, vertelde ik trots hoe het werkt in mijn hoofd: 'Ik wil iets unieks zijn, niet veilig en niet pastel zoals alle 6000 andere winkels die er al zijn. Ik wil dat kinderen hier niet meer weg willen en heb dus gedacht vanuit de kinderen. Met 8 verschillende kinderen heb ik in november 2021 al een brainstorm sessie gehouden en alles wat zij gezegd hebben dat heb ik vertaald naar mijn winkel. Als in mijn hoofd dat balletje eenmaal gaat rollen dan is er geen houden aan. Ik heb alles zelf gemaakt en zelf bedacht, ik heb geluisterd naar 8 kinderen van verschillende leeftijden en verschillende geslachten en ik heb geprobeerd om te doen wat zij mij hebben gevraagd.'

Oke, en het feit dat ik 3 eigenzinnige, niet luisterende, zeer eigenwijze, maar ongelooflijk schattige kinderen heb heeft hier ook wel aan bijgedragen. Het belangrijkste in een kinderwinkel is dat je kinderen tevreden zijn, dan volgt de rest vanzelf. Dat stond centraal in het hele proces, en volgens mij, eigenlijk weet ik het wel zeker, is dat echt meer dan gelukt! 

Ik hoop dat jij net zo enthousiast bent als ik. En natuurlijk gaan we ervoor zorgen dat online ook alles weer op rolletjes gaat lopen! Maar zo chaotisch als ik ben dacht ik dat alles wel tegelijk kon, had ik dat even lekker verkeerd. Ach je kan niet altijd een 10 scoren.... 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »