Kookaburra | Raadhuisstraat 3C | 5261 EH | Vught
Gratis verzending vanaf €100! Vandaag voor 16 uur besteld is vandaag verzonden!
Vraag ons alles via whats app, wij geven je graag advies!

Anne van de Water - 02 / Feb / 2023

Help, mijn kind is een kermisattractie....

Help, mijn kind is een kermisattractie....

Het zijn soms rondlopende kermisattractie's, wat betreft het geluid wat ze maken sowieso, maar als ze het zelf voor het zeggen hebben dan zijn de outfits ook erg ambitieus... 

Op een gegeven moment doen je kids niet meer aan wat jij graag wilt. Ze kiezen combinaties uit waar je bang van wordt en waar de tranen van in je ogen schieten. Ze willen vooral zelf kiezen en laten we wel wezen een beetje een eigen mening is hartstikke fijn in de wereld waarin we leven, maar een beetje luisteren naar je vader of moeder is ook niet verkeerd... 
Ineens willen ze geen rokken meer aan maar broeken, of alleen nog maar broeken zonder knoop, sokken waar draadjes in zitten die prikken zijn uit den bozen, en een etiketje in de nek hoe durven we dat aan te bevelen... 

Mijn kinderen lopen niet altijd goede reclame voor de winkel, de een heeft de hele zomer in een Ajax tenue gelopen daar waar de ander met een nogal eigenzinnige smaak combinaties maakt met kleuren die vloeken en printjes die afstoten. Een vriendin zei me laatst dat ze het zo knap vond dat ik dat los heb gelaten. Het is vooral ook een strijd die ik heb verloren denk ik, iets met choose your battles, maar ook iets waarvan ik denk dat het goed is voor kinderen om zelf te ontdekken. En ik ben een kei in compromissen sluiten. Wil je deze heftige trui aan dan mag je daar een van deze drie broeken bij kiezen. En inmiddels is het Ajax tenue ingeruild voor een jurk of een leuke broek met sweater. Het succes tot deze doorbraak? Geef ze vooral het gevoel dat ze de macht hebben, daar gaan ze goed op... 

Herken jij je in dit verhaal? Of ben ik de enige met kinderen die niet naar me luisteren? Ik ben regelmatig de moeder die echt helemaal niks van hun leven snapt, maar wel door moet wassen en strijken want sommige kledingstukken zijn nou eenmaal favoriet. 

Wat ik probeer om mijn kinderen mee te geven is dat ze goed zijn zoals ze zijn. Laat ze de wereld maar ontdekken. Mijn dochter van 4 gaat al 3 dagen met een vissershoedje op naar school, bang om uitgelachen te worden is ze niet, bang om haar hoed kwijt te raken wel. Heerlijk toch die kijk op de wereld. 

Het gevoel dat je zelf mag kiezen, en precies goed bent zoals je bent dat willen wij alle kindjes geven in onze winkel. En natuurlijk proberen wij dan compromissen te vinden die voor zowel mama (en soms ook papa natuurlijk) en kind acceptabel zijn. Kind blij betekent mama blij. Laten we wel wezen het is natuurlijk ook super zonde om iets te kopen wat ze uiteindelijk toch niet aan doen. Daar heb ik nog wel een stapeltje van liggen hoor. En eerlijkheid gebied ons wel om te zeggen dat áls ze eenmaal tevreden zijn ze die trui, jurk of broek ook helemaal afdragen zodat die zijn geld helemaal waard is. 

Printjes en felle kleuren hoeven niet altijd te druk of te heftig te zijn. Wat te heftig is, is volgens mij om elke ochtend ruzie te maken omdat je verschilt van mening. En wij hebben genoeg trucjes om onze eigen mening door te drukken zonder dat ze het merken ;)! 

Onze kracht ligt in het combineren van de wens van kind en de wens van mama. De wereld wordt zoveel mooier met wat rondlopende kermisattractie's, want een ding is zeker, af en toe kunnen we wel wat kleur gebruiken. 

Het mooiste wat je kunt worden ben jezelf, en het mooiste wat wij dan kunnen doen is ze de ruimte geven om te ontdekken wie ze zelf zijn. Met of zonder vissershoedje ;)! 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »